Jaarverslag strandviscompetitie 2019

 

TRI BUI PROLONGEERT STRANDVISTITEL!

 

Op zondag 15 december viste onze strandafdeling de 15e en laatste  competitiewedstrijd van het seizoen 2019. Het werd op het eind nog ijzingwekkend spannend, want Jan Kom benaderde lijstaanvoerder Tri Bui tot op 2 wedstrijdpunten (1058 om 1056). Op Tri stond echter, net als vorig jaar, geen maat. Hoewel hij dit jaar geen competitiewedstrijd won, was hij absoluut de meest constante van de topvissers. GEFELICITEERD TRI! Toon Keijzer maakte met een derde plaats het podium compleet.

 

2019 was voor de strandvissers een afwisselend jaar, niet in de laatste plaats vanwege het weer. Een wedstrijd in maart, verplaatst naar de Waterweg, werd gevist in een vliegende storm, waarbij alleen echte diehards de wedstrijd uitvisten – we noemen geen namen maar de tong was erg lekkerJ. Verder zijn de WSV-strandvissers bij het begin van 2020 nog steeds herkenbaar doordat ze met de gezichtshuid van een zestienjarige maagd rondlopen. Dit dankzij een zandstraalbeurt tijdens de laatste competitiewedstrijd, bij ZW6 op het strand van ’s Gravenzande. Maar soms hadden we ook prachtig rustig weer, zoals bij de traditionele avond/wijtingwedstrijd in november.

 

Meer nog dan het weer varieerden de vangsten. Dieptepuntjes zoals de 18 nullen (van 25 vissers) op 18 mei werden afgewisseld met recordvangsten. Hoogtepunt qua vangsten was wel de wedstrijd op 16 november: 451 vissen (bijna 100 meter vis) gevangen door 24 vissers. En ook de strandkanjers waren opmerkelijk. We kennen Piet Verkade bootvisspecialist, maar hij tekende in 2019 ook voor de grootste strandvis van het jaar: een paling van 61 cm. En wat te denken van goudbrasems van 18 cm? Het wachten is op de eerste tonijn!

 

We vinden het allemaal leuk om, liefst veel, vis te vangen. Maar veel belangrijker is de prima sfeer op de vereniging. Na een paar magere jaren qua aantal deelnemers was er in 2019 een gestage groei van het aantal actieve strandvissers. De trekker moest regelmatig 2 of zelfs 3 keer rijden om iedereen op tijd op de stekken te krijgen en ook bij de “nazit” was het gezellig druk. Naar het zich laat aanzien wordt het in 2020 nog drukker op de vereniging. Laten we allemaal proberen om, ook als het drukker wordt, de goede sfeer vast te houden, vanuit het besef dat er een ding is dat alle strandvissers bindt: werkelijk niemand van ons is normaal (en dat houden we graag zo!).

 

Het lijkt soms vanzelfsprekend hoe we bij de WSV worden verwend, maar dit kan alleen door de grote inzet van een aantal vrijwilligers. Langs deze weg heel veel dank aan Tri, die vrijwel alle trekkerritten voor zijn rekening nam, aan de wedstrijdcommissie (waaronder Cor, die er voor zorgde dat de uitslagen vaak al dezelfde avond op de mail stonden), aan de vrijwilligers achter de bar (Connie, Rianne en anderen, super bedankt!!) en aan Hannie voor het samenstellen van het clubblad.

 

Een prachtig onderdeel van de ledenaanwas is dat zich een paar jonge vissers aan het front gemeld hebben. Martijn Storm maakt grote stappen en ons jongste lid Ricky Boers heeft nu al een werptechniek waar sommige senioren een puntje aan kunnen zuigen. Nog mooier: Arie den Os is, na langdurige medische zorgen, aan een nieuwe (vis)jeugd begonnen – dus wees in 2020 gewaarschuwd voor deze gerenommeerde bottenmepper! Theo Tholens zet zich onvermoeibaar in om meer jonge leden te werven. Met steun van medevissers en andere sponsors heeft hij een serie van complete leenhengels klaarstaan om jonge vissers te helpen bij de opstart. De door Theo getrokken kennismakingswedstrijd voor jeugdvissers zal, wegens groot succes, in 2020 worden herhaald.

 

Dankzij onder andere Rein en Johan gaan we het nieuwe jaar tegemoet in prachtige clubkleding en -mutsen – ik hoop dat die iedereen nog past na de oliebollen en champagne. Laten we er een mooi jaar van maken, met goede vangsten en, waar nodig, een beetje geven en nemen. Een gezond, gelukkig en visrijk 2020!

 

Jack