Visclinic 2017

 

3 juni 2017 de strandvis clinic

Om 13.00 kwamen de eerste vissers voor de strand clinic binnen, ik had gezorgd voor ‘n potje koffie en om 13.30 waren onze gasten binnen voor een gezellige middag naar het strand.
Ook van onze strand afdeling waren er voldoende vissers aanwezig. Na het woordje van de voorzitter, die tevens ook onze trekker chauffeur is, en ons op de plattenkar naar het strand bracht.
Ik… nog wat gespannen, het is namelijk de eerste keer dat ik dit organiseert en daardoor bijna het aas vergat. Maar gelukkig dacht een van de strand vissers er nog aan. Hop naar strand en rechts van het slag van Arendsduin daar was een mooie mui om ‘n hengeltje uit te werpen. Onze gasten ook vol spanning werden aan de hand genomen door onze strandvissers.

Jack onze professor nam de 9 jarige Rick mee die na een goed uitleg bij Jack achter op zijn rug een rondje mee mocht in zee om vis te zoeken, maar Jack weet ook wel dat het zo niet werkt. Toch wierp het zijn vruchten af want Rick ving al snel zijn eerste visjes twee botjes van 15 cm.

Johan gaf Danny de nodige instructies, met de eerste worp liet hij zien hoe het niet moest. Zijn onderlijn viel 2 meter voor zijn voeten afgebroken in het water. Maar al gauw had Johan het weer voor elkaar en kreeg Danny een leerzame middag. Nadat ik hem de werptechniek had voor gedaan kreeg Danny dat al redelijk snel onder de knie. Al gauw ging hij zelf aan de slag en pakte hij ook zijn eerste visje.

Toon ging met Wiebe aan de gang en had wat pech met een molen, maar ook dat was snel opgelost en konden ze uiteindelijk ook lekker vissen. Maar helaas Toon die normaal wel een vis weet te vangen wist ze vandaag niet te vinden maar Wiebe had het toch prima naar z’n zin en wil graag nog een paar keer mee op zondagochtend.

Ron had vader en zoon Elzerman onder zijn hoede genomen, na een uitleg over het onderlijnen knopen moesten zij zelf de pieren rijgen maar dat is in het begin vies en eng. Ook kregen zij een uitgebreide uitleg over de werptechniek en dat hadden ze snel door en hebben een geweldige middag gehad zoals ze mijn vertelde toen ze weer op de club waren beland.

Ricardo nam de enige vrouw van deze middag onder z’n hoede ‘ Juliette’. En hij had een aantal hengels voor onze gasten meegenomen met een stuk lood, zodat ze de werptechniek uit konden proberen. Ook Juliette heb ik wat uitleg gegeven over het werpen met een hengel en ze gooide uiteindelijk ook over de eerste zandbank en wil in de toekomst wat meer mee gaan vissen op zondag ochtend.

En toen we om 16.00 het stopsein gaven, wilden onze gasten nog een uurtje doorgaan met vissen

We hadden nog aas genoeg dus kon dat nog makkelijk en kwam Hans ons om 17.00 ophalen met de tractor.

Ik wil met name John, Johan, Jack, Toon, Ron, Theo, Ricardo en Hans hartelijk bedanken voor hun

inzet deze middag!

Aad,

In de fotogalerij vind u de foto's terug.